Saffier & Co Coachingpraktijk met de hulp van paarden
Uitgelichte afbeelding

Coaching voor volwassenen

Voor wie

Het is niet altijd makkelijk om in de snelheid van het leven even te vertragen. En toch worden we voortdurend geconfronteerd met keuzes, twijfel, stress, verdriet, pijn of angst. Af en toe hebben we nood om eens stil te staan, om te voelen of te reflecteren. Pas daarna wordt het weer helder en kunnen we verder.  

Heb je zin of nood om eens stil te staan bij een belangrijk thema uit je leven?
Denk je soms na over de toekomst?
Is kiezen soms heel erg lastig?
Vraag je je soms af hoe het nu verder moet?
Wil je reflecteren over de manier waarop je de dingen aanpakt? 
Stap voor stap onderzoeken we belangrijke thema’s uit jouw leven     

Coaching met de hulp van paarden is mogelijk voor iedereen die graag in contact met paarden, ervaringsgericht en bewust, even zorg wil dragen voor zichzelf. 

Wat

Om te begrijpen hoe coaching met de hulp van paarden jou kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling vertel ik je wat meer over de eigenheid en het natuurlijke kuddegedrag van paarden:  

Paarden zijn hoog-sensitieve wezens. Communicatie verloopt bij hen non-verbaal, via lichaamstaal. Oude instincten vertellen hen hoe belangrijk het is om elke beweging en elke verandering in de omgeving waar te nemen. De veiligheid van de kudde en hun overleving hangt hiervan af. Met meer zijn ze sterker dan alleen. Elk paard heeft zijn rol en rang in de kudde. Er wordt gestreefd naar evenwicht en duidelijkheid.  

Deze kwaliteiten van paarden worden ook zichtbaar in contact met mensen. Volledig onbevooroordeeld wijzen ze in de richting van je ware kern. In contact met paarden vervalt uiterlijke schijn, de maskers waarin we onszelf soms hullen. Bij hen mag je authentiek dicht bij jezelf komen en (opnieuw) ervaren hoe dit voelt. Fantastisch toch, hoe zij ons in onze zoektocht steunen? 

Praktisch

Telefonisch of per mail kan je je aanmelden voor een coaching met de paarden. Bij de start luister ik naar jouw vraag: “Wat brengt je hier en wat wil je verder onderzoeken?” Na een korte kennismaking start het contact met de paarden. Er wordt een activiteit aangeboden die aansluit bij jouw vraag, jouw thema.  

Bij aanvang geef ik weinig informatie over het karakter van de paarden. Centraal staat immers hoe jij het contact met de paarden ervaart, ziet of aanvoelt.  

Dit is een ervaringsgerichte vorm van coaching die soms nog nazindert. Na afloop van de sessie mag je van mij een kort verslagje verwachten met feedback.  

Een coaching met de hulp van paarden kan een eenmalige ervaring zijn of je kan kiezen voor een traject, al dan niet aanvullend op andere hulpverleningsvormen. Jij bepaalt het tempo en de frequentie.     

Wil je graag wat meer info? Neem gerust contact op, telefonisch, per mail of via het contactformulier.